dissabte, 25 de gener del 2020

Llibres a partir de 4t d'ESO i adults (I)

Libro 
Autor: José Luis Peixoto
Editorial: El Aleph editores
Edat: a partir de 4t d'ESO i adults

"Una tarda de 1948 un nen amb sis anys i una maleta queda esperant la seva mare que mai torna a aparèixer i el rescata un paleta. Parla sobre la societat rural, com en Faulker, es retraten molt bé els personatges secundaris com a Galdós i té molt de Saramago i Lobo Antunes. És un llibre de realisme màgic amb capítols que toquen les parts de les humanitats més fosques i aspres i amb personatges escruixidors". 
La mano de la buena fortuna
Autor: Goran Petrovich
Editorial: Sexto piso
Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Quan els personatges entren dins d’un llibre i aquí comença la història... Recomanat per aquells lectors que no tenen temps de llegir: t’enganxaràs". 

Historias fantásticas
Autor: Stephen King
Editorial: De bolsillo
Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Llibre on la sensació de por és descrita excepcionalment". 


El obsceno pájaro de la noche
Autor: José Donoso
Editorial: Alfaguara
Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Un pare decideix construir un país privat pel seu fill que ha nascut amb deformitats i allà les deformitats passen a ser normals i la normalitat passa a ser la raresa".


El túnel
Autor: Ernesto Sábato
Editorial: Cátedra
Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Relat d’un assassinat on l’únic que t’explicarà la història serà l’assassí: no tens més versions i empatitzaràs amb ell però, fins a quin punt?"


Correr el tupido velo
Autor: Pilar Donoso
EditorialAlfaguara

Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Pilar Donoso escriu les memòries del seu pare (José Donoso, escriptor) a través de les seves cartes i manuscrits que llegeix després de la seva mort.  Donoso va viure amb una intensitat punyent, amb una barreja de saviesa i d’ingenuïtat i tot plegat va fer arrossegar el seu nucli familiar. Es un examen de vida i un propi examen de vida per a la seva filla". 
Trilogía: Precoz; La débil mental; Mátate, amor. 
Autor: Ariadna Harwicz
Editorial: Mar Dulce

Edat: a partir de 4t d'ESO i adults
"Trilogia de la maternitat entesa des d’un punt de vista totalment diferent: basat en la relació amor odi i una relació anticarnal entre mare i fill. Parla sobre el deure de ser mare en la societat actual i sobre com una relació dependent entre mare i fill pot arribar a ser de desig antinatural".

Recomanats per la Sònia Pradas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada